Stoppen met roken in 2 sessies

Ben je gemotiveerd om te stoppen met roken? Zonder langer uitstellen? Dat kan, in twee krachtige sessies van elk 2 uur.

Stoppen met roken

Het programma is een vorm van cognitieve-gedragstherapie, gecombineerd met mindfulness en ACT (Acceptance & Commitment Therapy). Een belangrijke onderdeel is het gebruik van hypnose. De hypnotische suggesties versterken namelijk je motivatie en je commitment aan het programma. Zo word je van een roker een niet-roker, voor de rest van je leven.

Eerste sessie

Tijdens de eerste sessie bespreken we hoe je met roken bent begonnen en wat je redenen zijn geweest om ermee door te gaan. We kijken naar hoe gemotiveerd je bent om te stoppen en wat dat persoonlijk voor je betekent. Ook kijken we naar mogelijke onproductieve gedachten. We inventariseren risicovolle situaties waar je in de verleiding zou kunnen komen, en hoe je daar mee om zult gaan. Je ondertekent je persoonlijk ‘Ik Stop Met Roken’ contract en we bespreken van wie en hoe je sociale steun uit je omgeving gaat vragen.

In het tweede deel van de sessie krijg je uitleg over hypnose en doen we een introducerende en ontspannende hypnosesessie van ongeveer 15 minuten. Je krijgt hiervan een audio-opname mee naar huis om dagelijks naar te luisteren (vaardigheid in zelfhypnose).

Eerste week

Tussen de eerste en tweede sessie informeer je een aantal belangrijke mensen in je omgeving over je intentie om te stoppen. Je luistert dagelijks naar de audio-opname voor zelfhypnose. Ook noteer je de sigaretten die je rookt (wanneer, waar, hoeveel). Je overdenkt al je redenen om te stoppen, en je stelt een lijst op van prikkels en risicovolle situaties waarmee je om moet leren gaan, en wat je kunt doen in plaats van roken.

Tweede sessie

Tijdens de tweede sessie kijken we terug op afgelopen week. We bespreken welke stressbronnen en risicovolle situaties er voor je zijn, wat de relatie is tussen je gemoedstoestand en je aandrang tot roken, of je genoeg sociale steun krijgt, wat je kunt doen in plaats van roken, en wat je ervaringen met zelfhypnose zijn. Dan houden we een ‘succes-ceremonie’ als officieel startpunt voor het definitief stoppen met roken. Ook bespreken we de eventuele voordelen van nicotinepleisters en nicotinekauwgom.

De sessie wordt voltooid met een krachtige hynnosesessie van ongeveer 35 minuten, waarin alle kernpunten van het programma worden onderstreept. Je krijgt ook hiervan een audio-opname om thuis te beluisteren.

Tarief & aanmelden

Het tarief voor dit programma van twee sessies op individuele basis is € 350,-.

Voor eventuele aanvullende begeleiding geldt het standaard tarief (zie het tarievenoverzicht). De meeste  ziektekostenverzekeraars geven voor mijn consulten een vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Complementair

Hypnotherapie is geen medische behandeling, maar werkt complementair. Aanpassing van medicatie doe je altijd in overleg met je behandelend arts.

Stoppen met roken in 2 sessies?

Benieuwd of het programma iets voor jou is? Neem gerust contact op voor meer informatie over het programma. Het advies is gratis en vrijblijvend.

Voor meer informatie?